ΑΛΛΑΓΗ ΣΙΝΕΜΠΛΟΚ ΣΤΟ DOG BONE TOY GROUP VAG


Στο τεχνικό αυτό αρθρο του μέλους μας
luke_execute, μπορείτε να  δείτε  πως μπορείτε να βελτιώσετε την αίσθηση του κιβωτίου στους κινητήρες του VAG group, αλλάζοντας το σινεμπλόκ  του dogbone.

Ποιο είναι το DOG BONE : 

 


VAG dogbone

Χρησιμότητα : 

Τα εργοστασιακά σινεμπλόκ του dog bone των αυτοκινήτων του Group VAG είναι από λάστιχο με αποτέλεσμα οι παραμορφώσεις κατά την κίνηση και τους κραδασμούς του κιβωτίου ταχυτήτων να είναι μεγάλες. Αυτό επιβαρύνει την αίσθηση του κιβωτίου στις αλλαγές ταχυτήτων. Τα σινεμπλόκ πολυουρεθάνης και συγκεκριμένα της Powerflex που χρησιμοποιήσαμε για το dog bone βελτιώνουν την αίσθηση και νοιώθεις ότι οι ταχύτητες πλέον κουμπώνουν καλύτερα. Το αρνητικό είναι ότι μεταφέρουν κραδασμούς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα στο τιμόνι στις χαμηλές στροφές (ρελαντί) ή κατά τις επιταχύνσεις από χαμηλές στροφές. Είναι υποκειμενικό το πόσο ενοχλητικό είναι.

 

Αυτοκίνητο τοποθέτησης : VW GOLF IV 1.4 16v (75 PS) ‘2002 (EPC)


Εργαλεία :

1) Μηχανικός γρύλος
2) Στήριγμα(τα)
3) Καστάνια με καρυδάκια 13 και 16
4) Μέγγενη
5) Γράσο
6) ΛάμπαΤα απαιτούμενα εργαλέια


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ


ΒΗΜΑ 1ο : Σηκώνουμε το αυτοκίνητο απ ‘τη μία πλευρά μπροστά και το αφήνουμε να στηρίζεται στο στήριγμα . Προαιρετικά μπορούμε να το σηκώσουμε και απ ‘ τις δύο πλευρές μπροστά και να το στηρίξουμε σε δύο στηρίγματα για μεγαλύτερη άνεση. Γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται. 

 


Βήμα 1 - Tο αυτοκίνητο στο γρύλο

 

ΒΗΜΑ 2ο : Μπαίνουμε κάτω απ ‘ το αυτοκίνητο και ξεβιδώνουμε πρώτα τις βίδες 1 και 2 με το καρυδάκι 16 και μετά τις 3 και 4 με το καρυδάκι 13. Προσέχουμε τη δύναμη που χρησιμοποιούμε για να ξεβιδώσουμε τις βίδες ώστε με αντίστοιχη δύναμη να τις σφίξουμε μετά. Η βάση βγήκε. 

 


Βήμα 2 - A 


Βήμα 2 - B 

 

ΒΗΜΑ 3ο : Αφού βγάλουμε τη βάση ξεβιδώνουμε τη βίδα 5 με το καρυδάκι 16. Βγάζουμε τα ελαστικά μέρη (σινεμπλόκ) δηλαδή αυτά που θα αντικατασταθούν. Προσέχουμε τη διάταξη των κομματιών για να μην γίνει λάθος στην επανατοποθέτηση. Η διάταξη φαίνεται και στη φωτογραφία. 

 


Βήμα 3 -A


Βήμα 5 - B  ΒΗΜΑ 4ο : Γρασάρουμε το Dog Bone στα σημεία που θα έρθει σε επαφή με τα νέα σινεπλόκ καθώς και τα σινεμπλόκ. Χρησιμοποιούμε το ειδικό γράσο που δίνει η Powerflex. Χρησιμοποιούμε τόσο γράσο ώστε να καλυφθούν όλες οι επιφάνειες με λίγο γράσο.

ΒΗΜΑ 6ο : Βάζουμε τα σινεμπλόκ στη θέση που πρέπει ( η θέση που φαίνεται στη φωτογραφία) και χρησιμοποιώντας μια μέγγενη για να πιεστεί το σύστημα βιδώνουμε τη βίδα 5, μέχρι να πιάσει. Πιάνουμε το Dog Bone από τη μέγγενη με τον κατάλληλο τρόπο και βιδώνουμε τη βίδα μέχρι να σφίξει καλά. 

 


Βήμα 6 - A  


Βήμα 6 - B


Βήμα 6 - C

 

ΒΗΜΑ 7ο : Τοποθετούμε πάλι τη βάση. Κατά την τοποθέτηση καλό είναι να βάλουμε μια κόντρα μεταξύ κιβωτίου και πλαισίου ώστε οι βίδες 1 και 2 να σφιχτούν χωρίς πλάγια καταπόνηση. Βιδώνουμε και τις βίδες 3 και 4. Η βάση έχει τοποθετηθεί. 

 


Βήμα 7 - Η βάση τοποθετημένη στην θέση της

ΒΗΜΑ 8ο : Κατεβάζουμε το αυτοκίνητο.


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ :

Καλό είναι κατά την εργασία το αυτοκίνητο να είναι κρύο γιατί στο σημείο που γίνεται η εργασία υπάρχει μέρος της εξάτμισης. 

 

luke_execute 9/10/2003

Αρχική σελίδα  |  Το Club   |  Νέα  Εκδηλώσεις  |  Tuning   |   Links   |   Downloads   |   Μέλη   |   Forum    


              Copyright 2003 GTC club