Εκδρομή στην λίμνη Πλαστήρα

Η πρώτη εκδρομή στα πανέμορφα Λαγκάδια είχε στεφθεί με επιτυχία . Η παρέα έδεσε αμέσως , οι πλάκες και τα καλαμπούρια έδιναν και έπαιρναν , οι τραπεζομαχίες μας είχαν φέρει όλους πιο κοντά. Η επόμενη εκδρομή ήταν σίγουρο ότι θα είχε την ίδια επιτυχία . Όπερ και εγένετο. Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι . “Πεταγόμαστε μέχρι την λίμνη?” 

Φυσικά η πρόταση έγινε άμεσα δεκτή , το ξενοδοχείο που θα μας φιλοξενούσε βρέθηκε και έφτασε η μέρα που θα φεύγαμε . Το δελτίο καιρού δεν μας τρόμαξε καθόλου και όλοι είχαμε τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση του χιονιά που μας περίμενε. Από το πρωί , ο ένας μετά τον άλλο άρχισαν να καταφτάνουν στην Πανέμορφη λίμνη .

Πρώτος έφτασε κατά το μεσημέρι ο Α418ΤQ μετά της κυρίας του και με παρέα τον sNiPeR, οi οποίοι και φρόντισαν να εξερευνήσουν την περιοχή πριν φτάσουν στο ξενοδοχείο .Τελευταίος και καταϊδρωμένος έφτασε ο γραφών Fast@Safe κατά τις 1:00 τα ξημερώματα λόγω διαφόρων οικογενειακών υποχρεώσεων και λόγω διαφορετικού αυτοκινήτου. 


Το εντυπωσιακό φράγμα

Είχα κερδίσει ένα τζιπ ΚΙA για ένα Σαββατοκύριακο και σκέφτηκα ότι ήταν ιδανική ευκαιρία να το δοκιμάσω στα χιόνια. Για την οδηγική του συμπεριφορά στην Εθνική σε μεγάλες ταχύτητες θα μιλήσουμε κάποια άλλη φορά . Πάντως στο βουνό τα αμάξι ήταν σκυλί. 

Όλη η παρέα ήμασταν μαζεμένοι και έτοιμοι για την επόμενη μέρα .Το κρύο ήταν τσουχτερό και συνεχώς ψιλόβρεχε αλλά ο ξενοδόχος μας είχε δημιουργήσει μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα με το τζάκι να καίει συνέχεια και τα φαγητά να πηγαινοέρχονται. Κατά τις 02:30 αποσυρθήκαμε για να συναντήσουμε τον Μορφέα .


Οι κυρίες αποδείχθηκαν άξιες αμαζόνες!

Το επόμενο πρωινό μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη . Ενώ όλο το βράδυ έβρεχε δυνατά , κατά  τις 6:30 και μέχρι τις 7:00 το γύρισε σε χιόνι . Σε μισή ώρα μέσα όλα άσπρισαν . 

Τα αυτοκίνητα απέκτησαν ένα άσπρο body Kit και άπαντες χαμογέλαγαν σαν μικρά παιδιά . Το πρωινό τραπέζι ήταν πλουσιότατο . Μαρμελάδες , μέλι φρυγανιές , φρέσκο ψημένο ψωμί , αυγά , βούτυρο τυρί . 

Όταν κάτι άδειαζε αμέσως αναπληρωνόταν . Την τιμητική του είχε ο Giannis που σαν καλό παιδί έφαγε όλο το πρωινό του και κανά δύο άλλων ακόμα !! Ευτυχώς που είναι στην ανάπτυξη επάνω και τα παίρνει σε μπόι .  

Εκείνο το πρωινό αντιμετωπίσαμε και το πρώτο σοβαρό πρόβλημα Ένα πρόβλημα που το είχαμε και στα Λαγκάδια αλλά δεν του είχαμε δώσει την δέουσα σημασία με αποτέλεσμα να το αντιμετωπίζουμε ξανά . Έπρεπε με κάποιο τρόπο να ξυπνήσουμε τον Morpheus!!!!!!!!! Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά πιστέψτε με …Δεν είναι !! Με τα πολλά και αφού έγιναν άπειρες προσπάθειες , ελέησε ο Κύριος και ξύπνησε . 

Μετά την σχετική καζούρα και τον καφέ του , το κομβόι ξεκίνησε για νέες περιπέτειες . Fast@Safe , Α418ΤQ, Morpheus, Giannis, vwkostas , Passat18T . Οι ασύρματοι σε πλήρη δράση  και τα αστεία να δίνουν και να παίρνουν . Πρώτη στάση , στα άλογα . Σε ένα σημείο κοντά στη λίμνη έχουν δημιουργήσει μια μικρή φάρμα που νοικιάζουν άλογα για να κάνεις βόλτα στην όχθη. 

Εκεί τρία υπέροχα άλογα είχαν την τιμή να μεταφέρουν τρεις από τις αμαζόνες μας , με τους υπόλοιπους να ποντάρουν στοιχήματα στο πιο άλογο θα φτάσει πρώτο , πια θα πέσει πρώτη κλπ κλπ .Αφού τελείωσε το ημέρωμα αυτών των αγρίων αλόγων , συνεχίσαμε την πορεία μας προς τα χιόνια . 

Σε κάποια στιγμή , ανεβαίνοντας στο βουνό , το χιόνι έκανε όλο πιο αισθητή την παρουσία του 
με αποτέλεσμα κάποια στιγμή ο morpheus , o vwkostas και Passat18T να αφήσουν τα αυτοκίνητά 
τους σε ασφαλή σημεία και να ακολουθήσουν με τα αυτοκίνητα των υπολοίπων .


Έτοιμοι για την πρώτη εξερεύνηση της περιοχής

Το ασπρισμένο τοπίο μας κάνει πάντα αν φερόμαστε σαν μικρά παιδιά και έτσι οι “ανωριμότητες”  και τα παντιλίκια , έδιναν κι’έπαιρναν , πάντα σε ασφαλή πλαίσια και όρια . Φυσικά το φαγοπότι που ακολούθησε στο γραφικό χωριό του Μεσσενικόλα θα μείνει αξέχαστο. Οι άνθρωποι εξυπηρετικότατοι , ευγενέστατοι και τρομερά φιλόξενοι τρόμαξαν να μας χορτάσουν . 

Ακολούθησε ξεκούραση και απογευματινός καφές στο ξενοδοχείο μας και το βραδάκι , ο καιρός μας  χάρισε μία υπέροχη χιονόπτωση. Φυσικά ο αντρικός πληθυσμός , έχοντας έντονο το πνεύμα της εξερεύνησης μέσα του και αδιαφορώντας για τους φυσικούς κινδύνους του περιβάλλοντος (!!!) , βγήκε περιπατάδα στο αγριεμένο τοπίο . Στο χιονισμένο δρόμο γράφτηκε για πρώτη φορά το λογότυπου της ομάδας μας …GTC (φώτο) . 


Τέχνη στο χιόνι

Οι ατρόμητοι εξερευνητές...Το βράδυ τελείωσε γλυκά, δίπλα στο τζάκι , βρίσκοντάς μας όλους κατάκοπους και κατευχαριστημένους. Την επόμενη μέρα , μόλις ετοιμαστήκαμε όλοι , αναχωρήσαμε για να κάνουμε  το γύρο της λίμνης . Λίγο πριν το φράγμα τραβήξαμε καταπληκτικές φωτογραφίες από την χιονισμένη λίμνη . 

Στο φράγμα σταματήσαμε για να τιμήσουμε τα διάφορα εδέσματα των μικροπωλητών…. Χυλοπίτες , κρασιά , παραδοσιακά γλυκά και τοπικά εδέσματα για να συνοδέψουν την επιστροφή μας στην Αθήνα . 


 Η μεγάλη μάχη για την επικράτηση στο trivial

Το κέφι και τα αλληλοπειράγματα στο μάξιμουμ αλλά όπως όλα τα όμορφα παραμύθια κάπου τελειώνουν έτσι και μεις έπρεπε να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής . Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα φτάσαμε στα Καμμένα Βούρλα όπου και σταματήσαμε για φαγητό . Η πιτσαρία που επιλέξαμε ήταν ότι χειρότερο θα μπορούσαμε να βρούμε , με τα φαγητά της να στάζουν λάδια και τα στομάχια μας να αρνούνται να δεχτούν αυτό το κατάπλασμα. Τουλάχιστον τα γλυκά που 
τσακίσαμε σε διπλανό μαγαζί “γλύκαναν” την κατάσταση κάπως και επανέφεραν τα χαμόγελα στην ομάδα .

Η επιστροφή ήταν ήσυχη , χωρίς απρόοπτα . Το συναίσθημα της επιστροφής είναι γνωστό σε 
όλους. “ Να μπορούσε να κρατήσει λίγο ακόμα….” 

Fast@Safe

 

Αρχική σελίδα  |  Το Club   |  Νέα  Εκδηλώσεις  |  Tuning   |   Links   |   Downloads   |   Μέλη   |   Forum    


              Copyright 2003 GTC club